Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Не зволікайте! Подайте декларацію на отримання податкової знижки до 31 грудня 2021 року

опубліковано 09 грудня 2021 о 08:42

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за минулий рік можуть подати податкову декларацію до контролюючого органу до 31 грудня 2021 року.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги). Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку.

Звертаємо увагу, що для подання декларації громадянами та мінімізації помилок при її заповненні в «Електронному кабінеті платника»  ДПС працює електронний сервіс із заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи платниками податків – фізичними особами в електронному вигляді. В розділі «Податкова декларація про майновий стан і доходи» можна сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого, рухомого майна. Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які мають особистий ключ кваліфікованого електронного підпису.

Якщо до кінця поточного року платник ПДФО не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2020 року та не подасть податкову декларацію до контролюючого органу, таке право на наступні податкові роки не переноситься.