Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про результати роботи з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства за січень-березень 2024 року 

опубліковано 03 квітня 2024 о 08:53

Упродовж січня-березня 2024 року управлінням з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Львівській області організовано та проведено 970 організаційно-роз’яснювальних заходів з працівниками ГУ ДПС у Львівській області з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства. 

При здійсненні контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів опрацьовано 43 повідомлення (заяви) працівників. За кожним повідомленням надано методичну допомогу та застосовано заходи зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів.

Забезпечено розгляд 10 звернень, скарг (інформацій) щодо можливих порушень працівниками органів ДПС вимог чинного законодавства, у тому числі антикорупційного.

З метою встановлення причетності посадових осіб ДПС до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону, проведено 16 контрольно-перевірочних заходів. Матеріали 10 перевірок направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції, для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

За матеріалами управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Львівській області складено один протокол про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачені ч.1, ч.2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). 

До Національного агентства з питань запобігання корупції направлено 31 повідомлення про факт неподання/несвоєчасного подання суб’єктами декларування – колишніми працівниками ГУ ДПС у Львівській області, які припинили діяльність та звільнились у 2022 – 2024 роках, декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.