Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз розгляду звернень громадян ГУ ДПС у Львівській області за січень-листопад 2020 року

опубліковано 04 грудня 2020 о 13:34

У січні-листопаді 2020 року до ГУ ДПС у Львівській області надійшло 272 письмових звернення громадян, в тому числі: письмових заяв – 269 (98%); скарг –3 (1,5%); пропозиції – 0.

Найчастіше запитувачі звертаються з питаннями, щодо фінансової, податкової та митної політики (269 звернень – 98,0% від загальної кількості), найпоширеніші з них: 163 звернень щодо інформування про ухилення від сплати податків, 15 звернення щодо контрольно-перевірочної роботи, 14 звернення з питань місцевих податків і зборів, 9 звернень щодо реєстрації та обліку платників податків, 1 звернення щодо реструктуризації податкового боргу; 3 звернення щодо повернення зайво сплачених коштів, 14 звернень з питань реєстраційних номерів облікових карток, 5 звернення з питань надання консультацій податкового законодавства, 15 звернень з питань єдиного соціального внеску, 6 звернень щодо повернення зайво-сплачених коштів, здійснення перерахунку податку на нерухому майно 7 та інше.

ГУ ДПС у Львівській області розглянуто усі письмові звернення. За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення на 125 звернень, вирішено позитивно – 67 звернень, відмовлено у задоволенні в 35 випадках, 18 звернень повернено авторові у відповідності до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян», 10 звернень надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян», 17 звернень, що не підлягають розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян». Фактів ненадання відповідей на звернення громадян не зафіксовано.

Особистий прийом громадян у ГУ ДПС у Львівській області здійснюється відповідно до розділу VII Порядку розгляду звернень та організації особистого прийому громадян у Державній фіскальній службі України та її територіальних органах, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 15.06.2020 року № 297, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02.10.2020 року за № 969/35252, згідно з Графіками особистого прийому громадян.

За одинадцять місяців 2020 року, керівництвом та посадовими особами ГУ ДПС Львівські області проведено 17 особистих прийомів за участю 17 громадян.

Усі звернення на особистий прийом - це 17 заяв. Пропозицій та скарг не надходило.

Найбільш поширеними зверненнями громадян на особистому прийомі були питання  щодо фінансової, податкової та митної політики.

Найчастіше зверталися пенсіонери – 5 чоловік, 2 безробітних, 5 підприємців, 1 бухгалтер підприємства,  в інших 4  випадках  соціальний стан заявників не визначено.

В усіх випадках звернень на особистому прийомі громадянам в усній формі надавались вичерпні роз’яснення з приводу порушених питань.

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Львівській області  положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, не встановлено.

Графіки особистого прийому громадян розміщені на інформаційних стендах в органах ДПС та періодично оприлюднюються в ЗМІ та офіційному порталі територіальні органи ДПС у Львівській області.