Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч податківців з платниками у Трускавецькій ДПІ

опубліковано 26 січня 2023 о 14:42

Начальник Трускавецької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Олександра Яворська провела роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо новацій податкового законодавства.

Під час чергової зустрічі з платниками начальник поінформувала про розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діятимуть у 2023 році. Також ознайомила присутніх із зміною з нового року суми єдиного податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 і 2 групи, та збільшення допустимого річного доходу для «єдинників» на 2023 рік. Податківець нагадала присутнім про застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої групи.

Олександра Яворська розповіла про зміни у формах  звітності, зокрема, декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну України від 17.05.2022 року №143. Звернула увагу на подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за новою формою.

Також, задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Львівській області за адресою lv.ikc@tax.gov.ua