Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації податкового законодавства роз’яснили платникам Дрогобиччини

опубліковано 27 січня 2023 о 09:01

Нещодавно працівники Центру обслуговування платників Дрогобицької ДПІ   Головного управління ДПС у Львівській області провели з відвідувачами Центру практикум щодо змін та новацій податкового законодавства.

Під час навчання посадовці проінформувала про нові обсяги річного доходу, які дають можливість суб’єктам господарювання  перебувати на спрощеній системі оподаткування у 2023 році, та розмір ставок єдиного податку для спрощенців I та II групи. Присутнім звернули увагу на розмір єдиного соціального внеску, який необхідно сплачувати підприємцям у 2023 році.

 Присутнім нагадали про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. При цьому зазначила, що суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості, можуть не застосовувати касові апарати за дотриманням певних умов, передбачених законодавством, використовуючи КОРО та РК.

 Податківці повідомили присутнім про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, з яких не були сплачені податки, та назвала підстави для подання декларації про майновий стан і доходи, нагадили про право громадян на податкову амністію а також про використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС.