Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дрогобицька ДПІ: Як отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб

опубліковано 16 березня 2023 о 10:02

Часто платники податків звертаються до центру обслуговування платників Дрогобицької ДПІ для одержання  відомостей з Державного реєстру фізичних осіб суми виплачених доходів та утриманих податків. 

На зустрічі з платниками фахівці центру вкотре повідомили про можливості Електронного кабінету платника податків з цього питання, як доступного сервісу  за допомогою якого можна отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела/суми виплачених доходів та утриманих податків.

Податківці зазначили,  що фізична особа – платник податків за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника» на офіційному веб-порталі ДПС України (https://cabinet.tax.gov.ua) використовуючи кваліфікований електронний підпис може отримати відомості про себе щодо сум виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру в електронному вигляді, засвідчені кваліфікованою електронною печаткою ДПС, які є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

Інструкція щодо дій користувача для отримання такого електронного документа знаходиться на офіційному вебпорталі ДПС за адресою:

http://tax.gov.ua у приватній частині Електронного кабінету в розділі: 

Допомога
—> ЕК для громадян —> Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Перевірити достовірність електронного документа можна через вебпортал Центрального засвідчувального органу в розділі: Довірчі послуги —> Перевірити підпис за посиланням http://czo.gov.ua/verify. Одержувач документа отримує можливість ідентифікувати підписувача документа та перевірити цілісність електронного документа.