Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Жидачівській ДПІ роз’яснюють платникам, як проводити розрахункові операції при відсутності зв’язку між фіскальним сервером і ПРРО

опубліковано 20 березня 2023 о 13:16

Фахівці Жидачівської ДПІ проводять роз’яснювальну роботу серед відвідувачів податкової інспекції щодо застосування податкового законодавства. Актуальним для платників є питання використання Програмного РРО.

         Платникам, зокрема, роз’яснюють, що на період відсутності зв’язку між фіскальним сервером і ПРРО розрахункові операції проводяться в режимі офлайн, що може тривати 36 годин підряд. У такому випадку фіскальні номери розрахунковому документу присвоюють ПРРО. Ці фіскальні номери надаються кожному ПРРО із діапазону фіскальних номерів, що сформовані фіскальним сервером. Надаються ПРРО під час реєстрації. Суб’єкт господарювання може використовувати фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів не більше 168 годин протягом місяця.

         Порядок роботи ПРРО у режимі офлайн та Порядок визначення діпазону, видачі, резервування фіскальних номерів встановлено наказом Мінфіну від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547».

 

       Звертаємо увагу, що:

- під час переведення ПРРО в режим офлайн одночасно формується повідомлення про проведення розрахункових операцій у режимі офлайн з відміткою про початок такого режиму;

- по закінченню – формується аналогічне повідомлення з відміткою про закінчення режиму офлайн.У період між початком і завершенням режиму офлайн чеки формуються ПРРО, їм присвоюються фіскальні номерами з діапазону, кожен чек має відмітку про те, що він виданий в режимі офлайн.

        Відмітка потрібна для того, щоб покупець, який має намір перевірити наявність чеку в базі даних ДПС, розумів, що між часом отримання чеку і його передачею до фіскального сервера наявний певний часовий розрив.

        У разі, якщо під час роботи в режимі офлайн настає час формування z-звіту, йому також присвоюється фіскальний номер із діапазону.

       Отже, усім документам, включаючи повідомлення про початок і завершення режиму офлайн, присвоюються номери із діапазону.

Усі ці документи протягом години після відновлення зв’язку із фіскальним сервером одним пакетом пересилаються до фіскального сервера.              

       Зберігаються на ПРРО до моменту надходження від фіскального сервера підтвердження про прийняття цього пакету.

       За бажанням СГ на період відсутності зв’язку може застосовувати класичний ПРРО, який реєструється та застосовується у встановленому порядку.