Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар-нарада щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 26 травня 2023 о 13:40

В приміщенні Бориславської державної податкової інспекції  26 травня 2023року відбулась семінар-нарада  зі старостою с. Ясениця-Сільна Бориславської ОТГ з питань щодо застосування РРО/ПРРО. 

Метою зустрічі було обговорення змін у законодавстві, які безпосередньо впливатимуть на діяльність суб'єктів господарювання в умовах сьогодення, а саме, використання реєстраторів розрахункових операцій або ПРРО.

Начальник Бориславської ДПІ Павло Хохун, повідомив, що відповідно до  Закону України від  06.07.1995р. №265/95-ВР(зі змінами та доповненнями),  з 1 січня 2022 року використання РРО стало обов’язковим для платників єдиного податку ІІ-IV груп.

Виступаючий зауважив, що дія нового закону не поширюється на мікробізнес і нові правила застосування РРО не зачіпають:

-  платників єдиного податку І групи (річний дохід до 167 МЗП);

-  продукти власного підсобного господарства.

В ході активного спілкування, кожен з учасників семінар-наради  мав можливість висловити власні пропозиції, зауваження та думки щодо вирішення питань, пов’язаних з використанням РРО/ПРРО з  урахуванням особливостей своєї діяльності та отримати вичерпні відповіді на запитання. 

Також присутніх було повідомлено, що з метою забезпечення належного рівня інформування платників податків з роботою органів ДПС та отримання корисної інформації з питань оподаткування, зокрема, застосування соціальної пільги, отримання податкової знижки, оподаткування заробітної плати, декларування, доходів від підприємницької діяльності тощо,  Головним управлінням ДПС у Львівській області створено низку сторінок у соціальних мережах, а саме:

- Instagram – ГУ ДПС у Львівській області (tax_service_lviv);

- Telegram – ДПС у Львівській області (https://t.me/tax_service_Lviv);

- Facebook: https://www.facebook.com/tax.lviv;

 -YouTube – ДПС у Львівській області  (https://www.youtube.com/channel/ ДПС у Львівській області );

Зустріч була цікавою та корисною.