Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» в Городоцькій ДПІ щодо особливостей кампанії декларування доходів громадян

опубліковано 19 квітня 2024 о 09:43

У Городоцькій ДПІ відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо особливостей кампанії декларування доходів громадян - 2024 та можливості подання декларації дистанційно за допомогою електроних сервісів ДПС. На запитання платників податків відповідав старший державний інспектор Городоцької ДПІ Іван Лазорко. 

В ході спілкування Іван Лазорко розповів, що 1 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року та роз’яснила платникам особливості декларування доходів, зокрема, акцентувавши увагу на тих громадянах, які підпадають до обов’язкового декларування.

Фахівець проінформував,  що податкова декларація про майновий стан і доходи подається за вибором платника – особисто, поштою або засобами електронного зв’язку через сервіс «Електронний кабінет» у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  або через мобільний застосунок «Моя податкова» до 01 травня 2024 року, на податкову знижку – до 31 грудня 2024 року. Акцетовано увагу платників на переваги подання податкової декларації через електронні сервіси ДПС. 

Дозвонювачі також дізналися, що з початку року введено в дію нову форма податкової декларації про майновий стан і доходи у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».  

Платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої тематики.