Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Жидачівській ДПІ проводяться тренінги для платників податків

опубліковано 19 квітня 2024 о 15:12

Нещодавно у Жидачівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області старший державний інспектор ДПІ Любов Шіц провела черговий тренінг,  під час якого звернула увагу платників на  особливості подання звітності через Електронний кабінет, зокрема декларації про майновий стан і доходи.

Фахівець розповіла присутнім про особливості заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік, терміни її подання та сплати визначених податкових зобов’язань. Зокрема, наголосила на граничних строках подання декларації – до 1 травня 2024 року у разі обов’язкового декларування доходів, та сплати суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації - до 1 серпня поточного року.

Любов Шіц акцентувала увагу громадян, що для зручності при поданні декларації в «Електронному кабінеті» створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Зокрема, цей сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.  

Крім того,  проінформувала платників про мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС, який можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS.

В ході спілкування податківець ознайомила громадян зі зразками заповнення нової форми Податкової декларації про майновий стан і доходи, надала реквізити рахунків та розповіла як правильно заповнювати реквізити «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах для сплати податків.