Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївська ДПІ: зустріч з майбутніми платниками податків

опубліковано 26 квітня 2024 о 09:04

Фахівці Миколаївської  ДПІ ГУ ДПС у Львівській області провели зустріч з  учнями старшого шкільного віку та учнями Новороздільського ліцею ім. В. Труша з метою проведення лекції на податкову тематику. 

У рамках зустрічі учням  розповіли про історію виникнення податків. На доступних прикладах розповіли про те, для чого потрібно сплачувати податки та на які види вони поділяються. Пояснили яку роль відіграють податки в житті людини, суспільства і держави та визначили особливості системи оподаткування в Україні. 

Учні ліцею та старшокласники також дізнались про функціонування електронних сервісів Державної податкової служби України, за допомогою яких в режимі реального часу платники та громадяни можуть обмінуватись інформацією з податковими органами та знайти необхідну для себе інформацію, не виходячи з дому. При цьому роз’яснено, що пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів. Сучасні електронні сервіси ДПС такі, як Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова» дозволяють оперативно отримати всю необхідну інформацію, довідки та консультації, а також подавати податкову та іншу звітність безпечно, без особистих візитів до податкової  служби, що під час щоденних повітряних тривог є дуже важливим. 

Податківці  розповіли про податкову знижку, скористатись правом на отримання якої вони зможуть під час навчання у середньо-спеціальних та вищих навчальних закладах у разі, якщо форма навчання буде платною. Учні не лише уважно слухали цікаву розповідь, але й брали активну участь в обговоренні питань та залюбки ділилися враженнями від почутого. 

Наприкінці зустрічі учні задавали питання на які вони отримали відповідь. 

За словами школярів, під час заходу вони отримати цікаві та корисні знання - як саме працює податкова служба і як в майбутньому з нею співпрацювати.