Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про результати роботи з перевірки дотримання принципу «витягнутої руки»

опубліковано 27 січня 2023 о 12:59

Головне управління ДПС у Львівській області повідомило, що управлінням трансфертного ціноутворення складено акт перевірки з питань дотримання принципу «витягнутої руки» під час здійснення контрольованих операцій за 2016 рік та винесено податкове повідомлення рішення на суму 0,8 млн грн (на даний час матеріали справи знаходяться на розгляді в Львівському господарському суді).

На запит ДПС України, отримано документацію з трансфертного ціноутворення по одному платнику та складено інформаційно-аналітичну довідку щодо аналізу документації з трансфертного ціноутворення за 2018 рік. Проведеним аналізом контрольованих операцій при реалізації товарів (послуг), управлінням трансфертного ціноутворення встановлено, що ціни, в частині випадків, нижчі, ніж мінімальне значення діапазону цін, розрахованого контролюючим органом.

Між ГУ ДПС у Львівській області та представниками двох підприємств, за результатами здійсненого аналізу документації з трансфертного ціноутворення за 2017 та 2018 роки та проведених з посадовими особами підприємств робочих зустрічей досягнуто домовленості щодо самостійного коригування податкового зобов’язання з податку на прибуток та сплати податку на прибуток, у результаті чого підприємствами було подано Додатки  ТЦ до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств «Самостійне коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов’язань платника податку» та збільшено об’єкт оподаткування з податку на прибуток на загальну суму 3,7 млн грн та відповідно податок на прибуток на загальну суму 0,7 млн грн.

За результатами проведеного аналізу контрольованих операцій та поданих звітів про КО за 2021 рік, для встановлення дотримання принципу «витягнутої руки», 8 платників податків збільшили об’єкт оподаткування з податку на прибуток на загальну суму 27,5 млн грн, та відповідно податок на прибуток на 5 млн грн. (подано уточнюючі декларації з ПНП та додатки ТЦ до них).