Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детінізація заробітної плати вимагає спільних зусиль органів виконавчої влади місцевого самоврядування та громадськості

опубліковано 17 березня 2023 о 14:34

Сьогодні відбулася робоча зустріч в.о. начальника ГУ ДПС у Львівській області Андрія Флиса та начальника  Західного регіонального управління Державної служби з питань праці Оксани Єзерської, у ході якої було обговорено ряд питань та підписано Меморандум про співпрацю та партнерство.

Метою зустрічі та підписаного Меморандуму є консолідація зусиль із забезпечення реалізації державної політики з питань здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства про працю суб’єктами господарювання, які використовують найманих працівників.

«Наша зустріч дасть нам змогу покращити ситуацію в організації спільних заходів, спрямованних на детінізацію ринку праці.  

Укладення суб’єктами господарювання трудових угод з найманими працівниками, нарахування у повному обсязі заробітної плати та сплата відповідних податків – це не просто зобов'язання до діючого законодавства, а громадянський обов'язок, особливо в час війни», - зазначив під час зустрічі Андрій Флис.

Сторони домовились про створення робочої групи та проведення роз’яснювальної роботи серед суб’єктів господарювання.

Була висловлена впевненість щодо швидкого підвищення ефективності роботи обох відомств у даному напрямку та необхідність залучення до цієї важливої справи інших державних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства.