Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання оподаткування розглянуті на круглому столі у Львівській торгово-промисловій палаті

опубліковано 17 лютого 2023 о 15:18

Актуальні питання оподаткування обговорили сьогодні представники ДПС та бізнес-спільноти у рамках регіонального круглого столу  «Ключові проблеми бізнесу у питаннях оподаткування», що відбувся у Львівській торгово-промисловій палаті.

У заході взяли участь в. о. начальника Головного управління ДПС  у Львівській області Андрій Флис, начальник відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку ГУ ДПС  у Львівській області Світлана Камєнцева, Президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе, директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, керівництво Львівської торгово-промислової палати, керівниця проекту «Формування регіонального економічного порядку денного для підтримки та відновлення підприємств в умовах воєнного стану» Наталія Карпенчук-Конопацька, представники бізнес-спільноти Львівщини.

Андрій Флис у своєму виступі наголосив на відповідальному ставленні платників податків Львівщини до сплати податків і зборів у державний та місцеві бюджети, адже за 2022 рік поступлення в умовах воєнного стану склали відповідно 24 та 28 млрд грн. У порівнянні з попереднім роком надходження збільшились на  6 (плюс 36%) та 8 (плюс 43%) млрд. грн. 

Також керівник податкової Львівщини зупинився на змінах в податковому законодавстві, які набирають чинності у 2023 році, зокрема, щодо строків реєстрації податкових накладних та розмірів штрафів за порушення їх реєстрації,  а також проблемних питаннях зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування. 

Учасникам круглого столу було надано відповіді на питання, які виникають у суб’єктів господарювання під час ведення підприємницької діяльності. 

Підкреслено необхідність подальшої цифровізації ДПС.

 

Довідково. Захід був одним зі серії регіональних зустрічей, які організовують Львівська торгово-промислова палата, Жіноча Ділова Палата України за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) у рамках реалізації проєкту «Формування регіонального економічного порядку денного для підтримки та відновлення підприємств в умовах воєнного стану».