Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг для громадян щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 13 квітня 2021 о 16:44

Днями в приміщені Сокальської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області старшим державним інспектором Хмизь Тетяною Іванівною проведено тренінг з питань  декларування доходів та витрат для реалізації права на податкову знижку за 2020 рік, а також, декларування доходів громадянами, які зобов’язані подати декларації до 30 квітня 2021 року.

Нерідко у громадян, при заповненні декларації про майновий стан і доходи, виникає потреба в отриманні відповідних роз’яснень та практичної допомоги щодо заповнення декларації, застосування норм податкового законодавства.

Фахівцями інспекції проводяться тренінги, надаються роз’яснення щодо правил подання документів та заповнення декларації, практична допомога в електронному звітуванні, тощо.

Слід зазначити, якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні  роки не переноситься.

Громадянам, які отримали доходи, що були неоподатковані, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік та сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір 1,5 % із нарахованої суми доходу.