Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Oдноразове добровільне декларування - тема проведення практикуму

опубліковано 23 вересня 2021 о 09:52

У Сокальській ДПІ Головного управління ДПС у Дьвівській області днями страший державний інспектор Лілія Дика провела практикум із платниками податків.

Під час практикуму учасників заходу проінформовано про законодавчі засади проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активі, з яких податок не сплачувався. Лілія Дика  пояснила, що подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком  фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування активів. Також зазначила, що відомості, які містяться в одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта, окрім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду.

Крім того, податківець зупинилася на окремих питаннях,   які виникають при поданні одноразової (спеціальної) добровільної декларації, через приватну частину Електронного кабінету , розділ «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».