Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Жовківській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування»

опубліковано 23 вересня 2021 о 13:53

В Жовківській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування». 

Надаємо відповіді на питання, які надійшли під час "гарячої лінії".

Що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування?

Богдан Звізло: Одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) нею за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства

Що необхідно декларувати (об’єкт декларування)?

Богдан Звізло: Декларувати необхідно активи, з яких не були сплачені податки:

- валютні цінності, крім коштів у готівковій формі;

- нерухоме майно;

- рухоме майно;

- частки (паї) у майні юридичних осіб або в утвореннях без статусу юросіб;

- цінні папери та фінансові інструменти;

- права на отримання дивідендів, процентів;

- інші активи фізичної особи, у тому числі майно, банківські метали, що не розміщенні на рахунках та майнові права, що належать декларанту або з яких отримуються доходи на підставі договору про управління майном чи іншого аналогічного правочину та не сплачує власнику  частину належного власнику доходу. .

В які терміни подається декларація для можливості використання податкової амністії та в які терміни сплачується збір?

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Відповідно до п. 12 підрозділу 9 прим. 4  розділу ХХ Податкового кодексу сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.