Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС і територіальні громади Львівщини: вирішення проблемних питань наповнення місцевих бюджетів

опубліковано 03 червня 2021 о 10:40

Вчора відбулася семінар – нарада за участі керівництва ГУ ДПС у Львівській області та представників територіальних громад Львівщини щодо вироблення єдиних підходів та шляхів реалізації Меморандумів про співпрацю та взаємодію між ГУ ДПС у області та територіальними громадами.

У семінар-нараді прийняли участь, зокрема, заступники начальника ГУ ДПС у Львівській області Галина Романишин та Ігор Лазорко, а також та начальник управління оподаткування фізичних осіб Володимир Коваль.

Галина Романишин у своєму виступі, серед іншого, зазначила про досвід реалізації основних напрямів Меморандуму Солонківською територіальною громадою, результатом чого розширено базу оподаткування земельним податок та податком на нерухоме майно (плюс понад 13 тис. земельних ділянок та майже 1,4 тис. об’єктів нерухомості) та про надіслану напередодні територіальним громадам наявну в ДПС базу даних, що стосується місцевих податків та зборів.

Відбулася дискусія з питань можливості розширення бази оподаткування місцевими податками та проблемні питання надсилання платникам місцевих податків податкових повідомлень – рішень, обговорено ряд проблемних питань та шляхи їх вирішення.