Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Львівщині відбулася нарада щодо посилення роботи по залученню платників податків до реєстрації РРО

опубліковано 13 січня 2022 о 14:48

Сьогодні, 13.01.2022 року, начальник ГУ ДПС у Львівській області Ігор Комендат та заступник начальника Марія Мельник провели нараду в режимі ZOOM-конференції з територіальними ДПІ та платниками податків області.

Нарада проведена з метою організації роботи по стовідсотковому інформуванню фізичних осіб – підприємців, які здійснюють торгівлю чи надання послуг за готівку, про норми законодавства, що набули чинності з 1 січня 2022 року.

Було зазначено про необхідність доведення до кожного підприємця що усі ФОП (крім ФОП 1 групи ЄП) повинні застосовувати РРО або ПРРО при розрахунках готівкою, через POS-термінали із застосуванням електронного платіжного засобу, через ПТКС небанківської установи, через системи LigPay, Portmone, iPay, Приват-24, Монобанк, Ощад24/7 при дистанційній торгівлі з використанням реквізитів ЕПЗ.

“Небхідно посилити роз’яснювальну роботу з платниками податків про обов’язок застосовувати реєстратори розрахункових операцій у пунктах продажу. Аналіз кількості зареєстрованих ФОП, що здійснюють готівкові розрахунки,

та вже зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій свідчить про незадовільну динаміку залучення платників до реєстрації РРО чи ПРРО.

Для цього слід використати усі наявні засоби, збільшити кількість публікацій роз’яснювального характеру в мережі Інтернет та ЗМІ, забезпечити взаємодію з місцевими органами самоврядування, громадськими організаціями підприємців, власниками ринків та торгівельних центрів», - зазначив Ігор Комендат.