Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Самбірській ДПІ триває роз’яснювальна робота щодо використання електронних сервісів ДПС

опубліковано 29 березня 2024 о 08:40

Самбірська ДПІ  нагадує, що актуальною формою взаємодії з податковими органами є використання електронних сервісів ДПС, які набувають все більшої популярності серед платників.

Податківці акцентують увагу на зручності та доступності запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, а також іншу корисну інформацію. 

Зокрема, платник податків стає користувачем електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua ) та набуває можливість подавати звітність в електронній формі і вести листуватися засобами електронного зв'язку в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису. Єдиною підставою для відмови у проходженні електронної ідентифікації платника податків в електронному кабінеті є недійсність кваліфікованого електронного підпису такого платника податків, у тому числі у зв'язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа.

Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал Державної податкової служби України https://tax.gov.ua. Щоб ним скористатися, немає потреби встановлювати додаткове програмне забезпечення, для цього достатньо лише скористатися електронним підписом, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Відносно новим сервісом ДПС є мобільний застосунок «Моя податкова», який є простим і зручним інструментом для доступу до електронних сервісів, завдяки яким можна легко та швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки. «Моя податкова» від ДПС є безкоштовним і доступним для завантаження на будь-який пристрій, що підтримує операційні системи Android чи iOS із відповідними версіями. Мобільний застосунок постійно вдосконалюється відповідно до потреб платників податків.