Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про кампанію декларування доходів громадян, переваги застосування ПРРО та електронні сервіси ДПС під час «гарячої лінії» у Самбірській ДПІ

опубліковано 29 березня 2024 о 08:41

Самбірська ДПІ інформує про проведення сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Кампанія декларування доходів громадян, переваги застосування ПРРО та електронні сервіси ДПС». На запитання платників податків відповідав начальник Самбірської ДПІ Михайло Білий. 

Додзвонювачі  отримали відповіді на питання щодо підстав для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничних строках сплати податкових зобов’язань.

В ході спілкування податківець розповів, що подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.  

Посадовець роз’яснив, що заповнити декларацію та надіслати її до податкової служби в електронному вигляді можна за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті платника податків (http://cabinet.tax.gov.ua/ ), або скориставшись мобільним за стосунком «Моя податкова».  

Були дзвінки і стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій та особливостей застосування штрафних санкцій. Відмітив, що реєстрація ПРРО в контролюючому органі здійснюється в режимі онлайн без додаткових документів та лише в електронній формі. Обмін документами між ПРРО та фіскальним сервером здійснюється виключно в електронній формі, що виключає будь-які контакти суб’єкта господарювання з посадовими особами ДПС, та не потребує реєстрації та ведення КОРО.