Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гарячя лінія» в Пустомитівській ДПІ

опубліковано 29 березня 2024 о 14:33

У  Пустомитівській ДПІ  Головного управління ДПС у Львівській області відбулася «гаряча лінія» щодо окремих питань застосування Закону України від 30 червня 2023 року №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування  у період дії воєнного стану». Із платниками спілкувалася старший державний інспектор Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Лідія Мащак. 

Більшість запитань стосувалися використання реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО, особливостей застосування штрафних санкцій та розмірів штрафів за порушення вимог законодавства щодо РРО. 

Так, фахівець роз’яснила, що платники звільняються від відповідальності за порушення, вчинені ними у період з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі /продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор. 

Також додзвонювачів цікавили питання щодо нарахування і сплати фізичними особами мінімального податкового зобов’язання та отримання податкової знижки громадянами в рамках кампанії декларування доходів громадян.