Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО, використання електронних сервісів ДПС та порядок заповнення платіжних інструкцій

опубліковано 29 березня 2024 о 14:29

Днями у Пустомитівській  ДПІ Головного управління ДПС у Львівській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань   застосування РРО, використання електронних сервісів ДПС та порядку заповнення платіжних інструкцій. На запитання платників податків відповідала старший державний інспектор Пустомитівської ДПІ Лідія Мащак. 

В ході «гарячої лінії» фахівець детально розповіла платникам про зміни та новації у порядку щодо застосовування РРО та/або ПРРО фізособами – платникам єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села, селища в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами. 

Лідія Мащак також поінформувала які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника, який є найбільш популярним сервісом ДПС. При цьому відмітила, що завдяки електронним сервісам ДПС можна не лише подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку через Електронний кабінет, але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією від податкової тощо. Разом з тим, звернула увагу, що Електронний кабінет  працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додатково програмного забезпечення. 

Лідія Мащак розповіла платникам про доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС, який можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS, та який є простим та зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також для сплати податків з використанням платіжних систем, які можна завантажити на телефон. 

Платники також дізналися про особливості заповнення 3-х реквізитів: «Призначення платежу»; «Код платника»; «Код фактичного платника»   платіжної інструкції на сплату платежів до бюджету та фондів соціального страхування суб’єктами господарювання. 

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.