Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 600 суб’єктів господарювання Львівщини скористалися процедурою досудового вирішення спорів

опубліковано 15 грудня 2016 о 12:24

Одним із механізмів вирішення спору між платником і фіскальною службою у досудовому порядку є оскарження рішень контролюючих органів.

У статті 56 Податкового кодексу України визначено, у разі коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов'язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд рішення.

З початку 2016 року правом на адміністративне оскарження рішень органів ДФС скористалися  платники, які подали 477 скарг щодо оскарження 589 податкових рішень.

За результатами розгляду 450 скарг на 563 податкових повідомлень-рішень (вимог) скасовано повністю чи частково 104 податкові повідомлення-рішення (вимоги), чи 18,5% розглянутих рішень (відсоток скасувань у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року на 6,5 пункта вищий), на загальну суму 7064,4 тис.грн., залишено без змін 459 оскаржених рішення на загальну суму 394655,6 тис. гривень.

Докладно про процедури врегулювання податкових спорів можна дізнатися на веб-порталі ДФС України:

- для юридичних осіб – http://sfs.gov.ua/yuridichnim-osobam/vregulyuvannya-podatkovih-sp/;

- для фізичних осіб – http://sfs.gov.ua/fizichnim-osobam/vregulyuvannya-podatkovih-sp/;

- самозайнятим особам – http://sfs.gov.ua/samozaynyatim-osobam/vregulyuvannya-podatkovih-sp/