Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості проведення контрольно-перевірочної роботи у 2024 році – спільний вебінар ДПС та АППУ

опубліковано 19 лютого 2024 о 08:10

Про особливості та специфіку проведення контрольно-перевірочної роботи податковими органами під час дії воєнного стану у 2024 році говорили сьогодні учасники спільного онлайн-вебінару ДПС та Асоціації платників податків України.

Представники ДПС розʼяснили механізм та критерії відбору субʼєктів господарювання для включення їх до плану-графіку перевірок, ризики, за якими здійснюється відбір платників до перевірок. Мова йшла також про порядок та терміни внесення змін до плану-графіку, підстави для перенесення  терміну проведення планової перевірки, причини та документальне оформлення зупинення проведення перевірки у разі наявності перешкод для її проведення тощо.

Спікери, зокрема, акцентували увагу присутніх на найпоширеніших типових видах порушень, які виявляють податківці під час перевірок, та їх звʼязок з ризиками, які були підставою для включення до плану-графіку. Також було поінформовано про відновлення позапланових перевірок та підстави їх проведення.

Під час вебінару податківці наголошували, що завдяки чат-боту «SKARGA KPR DPS» можна у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці повідомити про ймовірні безпідставні контрольно-перевірочні заходи територіальними органами ДПС під час проведення податкових перевірок.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.