Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівництвом Червоноградської ДПІ проведено зустріч щодо актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 25 червня 2024 о 11:25

Начальник Червоноградської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Оксана Полтавець провела зустріч у форматі «круглого столу» з платниками податків, під час якої ознайомлено присутніх з актуальними питаннями податкового законодавства та з перевагами використання електронних сервісів ДПС. 

На початку начальник інспекції розповіла про право на податкову знижку за понесеними у 2023 році витратами за навчання, сплату відсотків за іпотечним кредитом, для внутрішньопереміщених осіб за витратами на оренду житла. 

Під час заходу Оксана Полтавець нагадала про обов’язок певних категорій суб’єктів господарювання застосовувати РРО/ПРРО при розрахунках готівковими коштами та платіжні термінали для розрахунків банківськими картками.

Також посадовиця зупинилася на питанні нарахування та сплати майнових податків, зазначила, що у разі виявлення розбіжностей між даними, зазначеними у повідомленнях-рішеннях та документах на право власності, громадяни можуть прийти в ЦОП та провести звірку. Також звернула увагу на правильності заповнення реквізитів платіжної інструкції, задля уникнення виникнення податкового боргу. 

Очільниця податкової поінформувала про можливість використання електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою яких в режимі реального часу можна листуватися з податковою, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність та сплатити податки до бюджету.  

Зустріч пройшла у форматі активного обговорення, де платники мали можливість отримати відповіді на усі свої запитання.