Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Круглий стіл" у Львівській ДПІ

опубліковано 26 червня 2024 о 16:29

За організацією Львівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбулася зустріч з платниками податків Львівщини на тему "Новації податкового законодавства".

У заході взяла участь старший державний інспектор відділу з надання адміністративних та інших послуг Львівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Світлана Валентинівна Яськів.

Присутнім розказали про основні зміни податкового законодавства в частині застосування РРО/ПРРО, зокрема: про порядок повернення суб’єктів господарювання на попередню ставку та групу єдиного податку, про обов’язкове застосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та використанні електронних платіжних засобів, про заборону з 1 серпня використовувати ПРРО в режимі офлайн без отриманого в податковій службі діапазону фіскальних номерів та відновлення відповідальності платників податків за порушення у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Обговорили покроковий порядок реєстрації програмного РРО, якій відбувається швидко та зручно за допомогою безкоштовного програмного забезпечення від ДПС України та податківець відповів на актуальні запитання присутніх.

Світлана Яськів розповіла присутнім, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року, а суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року.  

Надати податкову декларацію платник може за вибором – особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет. З 01.01.2024 р. діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкція щодо її заповнення, оновлена редакція яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Наприкінці зустрічі Світлана Яськів  відповіла на запитання платників податків та надала практичні поради щодо застосування норм податкового законодавства на конкретних прикладах.