Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримувати адміністративні послуги зручно в режимі онлайн

опубліковано 18 жовтня 2021 о 11:47

Створення умов, які гарантують якісне обслуговування громадян, є пріоритетним напрямом для органів державної податкової служби. Щоб забезпечити громадянам та бізнесу максимальну зручність та доступність сплати податків, фахівці податкової служби  активно працюють над цифровізацією послуг.

Дистанційно спілкуватися з органами ДПС допомагають електронні сервіси:

«Єдине вікно подання електронної звітності» - спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення, яке розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Головна/ Електронна звітність/ Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності»;

«Електронний кабінет» - інформаційно-телекомунікаційна система, вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.

Найбільш популярним сервісом ДПС залишається Електронний кабінет, який надає можливість доступу понад 80 електронних сервісів. Цей сервіс сприяє покращенню відносин з платниками, завдяки йому скорочується час на оформлення та подання звітності до органів податкової служби, підвищується оперативність надання та якість звітності.

З початку 2021 року фахівці Центрів обслуговування платників ГУ ДПС у Львівській області надали майже 173 тис адміністративних послуг, з них понад 58 тис - в електронній формі.  Тож, електронними сервісами скористалися 34% від загальної кількості платників, які зверталися за адмінпослугами.

Найчастіше платники податків користувалися Електронним кабінетом при отриманні довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (71% від загальної кількості виданих довідок), послуг з реєстрації реєстратора розрахункових операцій (79%), реєстрації книг обліку розрахункових операцій (81%), послуги з реєстрації  платника  єдиного податку (74%) тощо.

У структурі наданих адміністративних послуг найбільшу питому вагу займає послуга з видачі картки платника податків (64 016 послуг) та видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків (8 069 послуг). Всього протягом січня – вересня 2021 року надано майже 72 085 таких послуг, що становить 42%  від загальної кількості наданих адміністративних  послуг. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Львівській області Ігор Лазорко.

З переліком адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Львівській області, інформаційними картками адміністративних послуг та зразками документів, необхідних для їх отримання, можна ознайомитись на субсайті Територіальних органів ДПС у Львівській області» у розділі «Адміністративні послуги» (lv.tax.gov.ua).

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС, в який можна звернутися за номером тел. 0 800 501 007 зі стаціонарного телефону безкоштовно.

Відвідувачів ЦОП з питань надання адміністративних послуг, приймання звітності та надання інших послуг  приймають: у робочі дні з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. (у п’ятницю – до 15 год. 45 хв.).

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою електронних сервісів: «InfoTAX» та Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).