Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває кампанія декларування доходів громадян

опубліковано 28 червня 2022 о 15:34

Фахівці податкової нагадують, що продовжується кампанія декларування доходів громадян, одержаних протягом 2021 року. Працівниками Бродівської ДПІ постійно проводяться роз’яснення щодо подачі декларацій, порядку заповнення, та які документи потрібно представити для цього. Найчастіше громадяни звертаються за консультаціями на реалізацію права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Впродовж січня – травня 2022 року до  податкової інспекції подано 146 декларацій про майновий стан і доходи, з них - 105 з метою отримання податкової знижки. Про це зазначила начальник Бродівської ДПІ Ганна Богуцька в коментарі  для  Бродівського радіомовлення

За результатами проведених підрахунків до сплати підлягає податку на доходи фізичних осіб – 136,0 тис. грн., військового збору – 40,7 тис. грн., до повернення 327,0 тис. гривень.
Звертаємо увагу, що Податковим кодексом  визначено категорії громадян, які зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи, зокрема:

доходів від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини або договору дарування, за якими не було сплачено податки; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземні доходи та  інші, в передбачених Кодексом випадках.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Вся необхідна інформація щодо декларування громадянами минулорічних доходів розміщена в Центрі обслуговування платників податкової служби, а також  на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2022/.