Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про аналіз своєчасності подання та порядку заповнення Повідомлень про участь у міжнародній групі компаній за 2021 рік

опубліковано 21 березня 2023 о 08:35

Головне управління ДПС у Львівській області звертає увагу, що управлінням трансфертного ціноутворення здійснено аналіз своєчасності подання та порядку заповнення Повідомлень про участь у міжнародній групі компаній (МГК) за 2021 рік, за результатами якого направлено 8 запитів на платників податків які рахуються на обліку в ГУ ДПС у Львівській області, щодо причин неподання повідомлень про участь у МГК. 

Крім цього, проведено роботу по усуненню неточностей в поданих Повідомленнях про участь в МГК (направлено 10 запитів платникам, в яких доведено про необхідність подання уточнень). 

За результатами проведеного аналізу контрольованих операцій та поданих звітів про КО за 2021 рік, для встановлення дотримання принципу ,,витягнутої руки”, 9 платників провели самостійне коригування податкового зобов’язання з податку на прибуток та подали уточнюючі Податкові декларації  з податку на прибуток підприємств та Додатки ТЦ «Самостійне коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов'язань платника податку», збільшено суму об’єкту оподаткування з податку на прибуток на загальну  суму – 49 392 091,0 грн.

За результатами проведено відпрацювання виплат доходів нерезидентам із джерелом походження з України за період з 2017 по 2022 роки по 430 платниках податків, які здійснювали виплати доходів (проценти, дивіденди, роялті, фрахт, інжиніринг, облігації, інші доходи та інше) 1507 нерезидентам таких країн: Кіпр, Італія, Швеція, Чехія, Польща, Франція та інші країни. Загальна сума виплат доходів нерезидентам за цей період становить 8 362 147 тис. гривень.

За період з 2019 по 2022 роки ГУ ДПС у Львівській області ініційовано спеціальні запити з питань міжнародного оподаткування на компетентні органи іноземних країн Республіки Кіпр, Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії по 21 платнику податків сума виплат доходів (процентів) яких становить 1 691 286 тис. грн щодо отримання податкової інформації.

За результатами отриманих відповідей від іноземних компетентних органів включено в план-графік проведення документальних планових перевірок на 2023 рік 6 платників податків.