Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На засіданні Громадської ради при ГУ ДПС у Львівській області 

опубліковано 07 червня 2024 о 09:38

На відкритому засіданні Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Львівській області було розглянуто низку актуальних питань, з якими звертається бізнес-спільнота.  

У своєму вступному слові в. о. начальника ГУ ДПС у Львівській області Микола Никитюк поінформував про роботу податкової служби за 5 місяців 2024 року, зупинившись на основних показниках надходжень до державного та місцевих бюджетів, а також розповів про підсумки кампанії декларування доходів, отриманих протягом 2023 року.

«За 5 місяців цього року по податках і зборах, що контролюються ГУ ДПС у Львівській області, до загального фонду Державного бюджету від Львівщини надійшло понад 12,9 млрд грн. Це на 23, 4% або 2,4 млрд грн більше ніж за такий період торік. Місцеві бюджети Львівщини поповнилися майже на 11,6 млрд грн податків і зборів», - зазначив, зокрема, Микола Никитюк. 

Далі, відповідно до затвердженого порядку денного, на засіданні Громадської ради обговорили питання віднесення платників податків до категорії ризикових та причини зупинення реєстрації податкових накладних. Разом із членами Громадської ради в обговоренні взяв участь депутат Львівської міської ради, голова Комітету підприємців Львівщини Андрій Дячишин.

У відкритому засіданні також взяли участь начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Іван Меленчук  та заступник начальника – начальник відділу моніторингу операцій та ризиків управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Наталія Жолудєва. 

Податківці надали відповіді на запитання присутніх, а щодо проблемних питань, які потребують додаткового вивчення, домовилися про подальші зустрічі. Як зауважив голова Громадської ради Володимир Кришталь, Громадська рада активно працює над вирішенням питань, які піднімають представники бізнес-спільноти Львівщини, під час засідань робочих груп за участю податківців.