Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий тренінг щодо реєстрації РРО/ПРРО в Трускавецькій ДПІ

опубліковано 18 липня 2024 о 14:41

У Трускавецькій  ДПІ проведено черговий тренінг з платниками щодо  реєстрації  РРО/ПРРО. Сьогодні одним з актуальних питань, з яким звертаються платники податків, є реєстрація РРО / ПРРО. Фахівці податкової розповіли суб’єктам господарювання як завантажувати безкоштовне програмне забезпечення, необхідне для роботи ПРРО, та як працювати в режимі офлайн.

Платникам податківці надають інформацію про особливості та функціонал як класичного, так і програмного  апарату, щоб підприємець сам обрав той розрахунковий реєстратор, який оптимально підійде для ведення саме його виду діяльності. При виборі програмного РРО податківці рекомендують власний продукт – програмне забезпечення від ДПС, адже воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування, та призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. 

Для реєстрації РРО/ПРРО суб`єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву за формою №1-РРО /№1-ПРРО. Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.

Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті.

В ході тренінгу було надано практичну допомогу щодо завантаження програмного забезпечення, необхідного для роботи з ПРРО та реєстрації ПРРО в Електронному кабінеті.

Реєстрація ПРРО здійснюється в електронному вигляді, шляхом подання повідомлення за формою № 20-ОПП(про об’єкти оподаткування), заяви про реєстрацію за формою № 1-ПРРО та “Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) за формою № 5-ПРРО”.