Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Городоцького управління протягом І кварталу 2020 року зареєстровано 111 РРО

опубліковано 20 травня 2020 о 12:26

Протягом січня – березня  2020 року працівниками Центрів обслуговування платників Городоцького  управління ГУ ДПС у Львівській області зареєстровано 111 реєстраторів розрахункових операцій, 425 книг обліку розрахункових операцій та 10 РК обліку розрахункових операцій.

В управлінні нагадують, що відповідно до Законів України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та від 20.09.2019 № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» з 19 квітня 2020 року фізичні особи-підприємці матимуть можливість використовувати як традиційні РРО, так і спеціальні програмні РРО.

Функцію програмного РРО зможе виконувати будь-який пристрій (комп’ютер, планшет, смартфон), на який встановлено відповідне програмне забезпечення.

Звертаємо увагу, що вказаними Законами не передбачено використання реєстраторів розрахункових операцій спрощенцями першої групи (річний дохід до 300 тис. грн), а також фізичними особами, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства.