Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зв’язку - ,,гаряча лінія”

опубліковано 24 червня 2020 о 11:12

Під час чергового сеансу телефонної ,,гарячої лінії” на запитання платників податків відповідала завідувач сектору податкових сервісів Червоноградського  управління Головного управління ДПС у Львівській області Людмила Якімчук.

Чи може один суб’єкт господарювання реєструвати та застосовувати програмний РРО поряд із класичними РРО?

Законодавчо не встановлено заборон та обмежень щодо застосування одним суб’єктом господарювання ПРРО поряд із класичними РРО.

Чи застосовуються штрафні санкції за порушення законодавства по ЄВ у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби?

У зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби, тимчасово, у періоди з 01 по 31 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19):

не застосовуються штрафні санкції за несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), неповну сплату або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів), несвоєчасне подання звітності до контролюючих органів;

не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди, підлягає списанню.

Чи має право на податкову знижку фізична особа підприємець, яка є найманою особою та отримує дохід у формі заробітної плати?

Право на податкову знижку має фізична особа-підприємець, яка є найманою особою, виключно до доходів, одержаних протягом року у вигляді заробітної плати.

Чи має право фізична особа підприємець – платник єдиного податку подати до контролюючого органу запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку в електронній формі?

Можливість подання запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації кваліфікованого електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством наразі не реалізована.

Однак, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету фізична особа – підприємець – платник єдиного податку має можливість направити до органу ДПС разом із супровідним листом запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, за встановленою формою у форматі pdf (обмеження 2 МБ).