Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Голова Дрогобицької райдержадміністрації інформував керівництво області про стан справ у районі

опубліковано 24 липня 2020 о 09:34

Вчора, 21 липня відбулась нарада керівництва Львівської облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій та міськими головами міст обласного значення за участі керівників територіальних органів виконавчої влади у режимі відеоконференції. Від органу державної податкової служби у заході взяла участь виконувач обов’язків начальника Дрогобицького управління ГУ ДПС у Львівській області  Інга Халавка.

Під час проведення відеоконференції голова Дрогобицької районної державної адміністрації  Омелян Стасула доповідав про стан роботи основних галузей району у першому півріччі 2020 року. Очільник району інформував обласне керівництво про стан наповнення бюджету та виконання видаткової частини, про стан справ у сфері охорони здоров’я, освіти, культури, соціального захисту населення та оплати праці, агропромислового виробництва, будівництва та ремонту доріг. Окремо голова райдержадміністрації зупинився на проблемних питаннях, які спричиняють зменшення надходжень до бюджету, зокрема низький рівень середньої заробітної плати в районі.

Слід зазначити, що звіт Дрогобицького району розпочав серію звітів територій Львівщини під час відеоконференцій, які проводить голова облдержадміністрації Максим Козицький.

За підсумками доповіді доручено спільно з податковим органом забезпечити збільшення надходжень до бюджету району, насамперед акцизного податку з пального та податку на майно. Окрім цього, на засіданнях робочої групи з питань легалізації виплати зарплати та зайнятості населення Дрогобицької райдержадміністрації прозвітують керівники підприємств, які допустили податковий борг за землю, нараховують зарплату на рівні нижче 5500 гривень, платників, які декларують нульові доходи або мінімізують сплату акцизного податку.

Також керівнику району доручено проводити моніторинг на предмет виявлення суб’єктів господарювання, які здійснюють нелегальну торгівлю пальним, у т. ч. нелегальні АЗС, а також торгівлю підакцизними товарами без наявності відповідних ліцензій на здійснення продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів відповідно без сплати акцизного податку.