Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцевий бюджет Дрогобиччини отримав понад 120 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 22 січня 2021 о 10:53

Платники Дрогобиччини, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, за результатами 2020 року сплатили  до місцевого бюджету Дрогобиччини  121,7 млн. грн. єдиного податку. Від фізичних осіб – підприємців надійшло 104,5 млн. грн., юридичні особи сплатили 15,1 млн. грн. та сільськогосподарські товаровиробники - платники єдиного податку 4 групи -2,1 млн. гривень. Позитивний приріст у порівнянні з 2019 роком склав майже один мільйон гривень.  

Керівник Дрогобицької ДПІ нагадує, що єдиний податок у повному обсязі спрямовується суб’єктами господарської діяльності безпосередньо до місцевого бюджету. Відтак, його повна та своєчасна сплата дозволяє забезпечити фінансування поточних потреб місцевої громади та сприяє її розвитку.

Також у ДПІ звертають увагу, що підприємці, які  перебувають на І групі платників єдиного податку, звільняються від сплати за грудень 2020 – травень 2021 рр. єдиного податку та єдиного внеску. Зазначені зміни передбачені Законом України від 04.12.2020 року №1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».