Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Самбірської ДПІ провели тренінг для фізичних осіб – підприємців

опубліковано 24 червня 2021 о 14:57

Днями у Самбірській ДПІ було проведено тренінг для підприємців - початківців, де  розповіли присутнім про переваги користування сервісом ДПС «Електронний кабінет платника».  

Звітування в електронному вигляді має ряд незаперечних переваг:

-   по перше це економить час платників податків,адже  відпадає необхідність відвідувати податкову інспекцію та витрачати час на подання звітності. Її достатньо сформувати в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм і передати  через мережу інтернет до податкового органу.

-   по - друге , зникає потреба слідкувати за оновленням бланків звітності та придбавати їх, так як програма  оперативно оновлює формати подання документів в електронному вигляді по телекомунікаційним каналам зв’язку;

-   всі звіти автоматично перевіряються на наявність арифметичних помилок та описок;

-   платник податків отримує підтвердження доставки звітності;

-   суб’єкти господарювання отримують можливість провести звірки по платежах та від слідкувати наявність податкового боргу.

Також ознайомили  з  процедурою   подання звітів в електронному вигляді, для  цього необхідно:

 - отримати ключ електронного цифрового підпису  в одному з Акредитованих Центрів сертифікації ключів;

- зареєструватися в Електронному кабінеті платника податків, який розміщено на сайті ДПС України та доступний за посиланням https:// cabinet.tax.gov.ua,як користувач електронного кабінету.

- подати заяву до Договору про визнання електронного документообігу ( після отримання квитанції про приєднання до електронного документообігу  можна звітувати до контролюючого органу в електронному вигляді).

Також наголосили  на можливості дистанційного спілкування з податковою службою засобами сервісів «InfoTAX» та «Контакт-центр ДПС», використання таких інформаційних ресурсів ДПС України, як: Facebook, Telegram-канал.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»