Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новітні РРО – під час «гарячої лінії»

опубліковано 19 липня 2021 о 09:10

У Стрийській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області  нещодавно було проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»  з начальником ДПІ Тарасом Левицьким з питань застосування РРО/ПРРО та електронних сервісів ДПС.  

Надаємо відповіді на актуальні питання додзвонювачів «гарячої лінії»:

Яким чином можна подати  заяву про реєстрацію програмного РРО - власноручно, через Центр обслуговування платників чи тільки в електронному вигляді?

Заява про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою №1-ПРРО може бути подана у електронній формі через Електронний кабінет або засобами Єдиного вікна подання електронної звітності. Після включення програмного реєстратора розрахункових операцій до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій він може використовуватись суб’єктом господарювання

У червні цього року обсяг доходу з початку року склав  1 680 000 гривень. Які подальші дії щодо застосування РРО?

Якщо обсяг доходу за 2021 рік фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку другої-четвертої груп перевищив 1 320 000 грн, то такі платники мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні РРО при здійсненні готівкових розрахунків у обов’язковому порядку.

Застосування РРО та/або ПРРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Які сервіси можна отримати через Електронний кабінет платника?

З метою економії часу платникам зручно обирати електронний формат спілкування з податковими органами. Електронні сервіси ДПС, зокрема, сервіси Електронного кабінету, дають змогу не лише подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку через Електронний кабінет, але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією.

Наприклад, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом можна у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету.

Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС надсилається за формою «F/J1300204» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.

У приватній частині Електронного кабінету інформація щодо облікових даних, поданої звітності, стану розрахунків з бюджетом, листів, запитів, реєстрації податкових накладних та інших сервісів оновлюється в режимі реального часу.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.    

Усні консультації з питань застосування РРО/ПРРО та електронних сервісів ДПС платники податків можуть отримати, звернувшись у Центр обслуговування платників Стрийської ДПІ або зателефонувати за номером :  (099)-792-85-53 .     

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»