Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення навчання з метою популяризації використання Електронного кабінету

опубліковано 22 липня 2021 о 12:59

Днями в Центрі обслуговування платників при Червоноградській ДПІ відбувся тренінг-навчання з питань отримання практичних навичок користування Електронним кабінетом платника, правильності заповнення звітності та подання її в електронному вигляді. Зокрема, детально зупинилися на особливостях контролю за повнотою та своєчасністю сплати податкових платежів через «Електронний кабінет», а також податківці на практиці показали, як заповнити та подати декларацію про доходи для використання права на податкову знижку через Е-кабінет.

Фахівці податкової інспекції нагадали присутнім, що громадяни, які не є суб’єктами господарювання та які протягом минулого року отримували заробітну плату, з якої утримувався податок на доходи фізичних осіб, мають право на отримання податкової знижки за умови наявності підстав, передбачених Податковим кодексом України.

Податкова знижка надається, якщо у фізичної особи протягом звітного року були витрати на навчання, отримання доступного житла за державними програмами, оплату допоміжних репродуктивних технологій, відсотки за іпотечним кредитом, внески на благодійність, страхові платежі (внесків, премій) за договорами довгострокового страхування життя, пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення тощо.

Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному році, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого у вигляді заробітної плати.

Також фахівці інспекції звернули увагу, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2020 рік необхідно подати декларацію до 31 грудня 2021 року включно.

Крім цього, варто пам’ятати, що подати декларацію громадяни мають право до державних податкових інспекцій тільки за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.