Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В приміщенні Радехівської ДПІ відбулася робоча зустріч з начальником відділу земельних ресурсів Радехівської міської ради

опубліковано 22 липня 2021 о 15:42

У Радехівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області 20.07.2021р. начальником Русланою Мулявкою було проведено робочу зустріч з начальником відділу земельних ресурсів Радехівської ОТГ Василиною Офіцінською по питанню ідентифікації власників земельних ділянок,  повноти та достовірності нарахування земельного податку.

В  ході  зустрічі були обговорено проблеми в адмініструванні плати за землю фізичних осіб.   Плата за землю – це обов’язковий платіж, який сплачується до місцевого бюджету. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки. Разом з тим, ставки податку та пільги встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад.

Плата за землю є одним із основних джерел надходжень місцевих бюджетів та в свою чергу являється   найбільш проблемним  питанням  в адмініструванні місцевих  податків  і зборів.  Найбільша із проблем в адмініструванні плати за землю  - це відсутність  достовірних даних по кількості землі наявної  у фізичних осіб - землевласників та їх ідентифікації.

В ході зустрічі було визначено,  що  тільки завдяки кропіткій праці  працівників  із земельних питань місцевих органів влади (землевпорядників) при тісній взаємодії із податковою службою можна забезпечити належне адміністрування плати за землю.