Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси - вимоги часу для платників податків

опубліковано 15 вересня 2021 о 09:26

В Перемишлянській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  проведено практикум з платниками щодо актуальних питань застосування податкового законодавства, функціонування  електронних сервісів.

Фахівці інспекції  постійно проводять роз’яснювальну роботу щодо  практичного застосування  норм податкового законодавства, обліку платників, електронних сервісів, зокрема Електронного кабінету. Користування Е- кабінетом надає можливість працювати платникам з органами ДПС дистанційно, а саме:

- заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді;

- переглянути дані картки особового рахунка про стан розрахунків з бюджетом (нараховано, сплачено, переплата, податковий борг, штрафні (фінансові) санкції, пеня);

- формувати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету;

- здійснювати офіційне листування з органами ДПС України, отримувати адміністративні послуги, сплатити подататкові платежі тощо.

Також проінформовано про те, що з 1 вересня 2021 року стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Повідомлення, роз’яснення щодо кампанії добровільного декларування постійно оприлюднюються на субсайті Головного управління ДПС у Львівській області.