Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання декларування йшлося на «гарячій лінії»

опубліковано 18 жовтня 2021 о 13:17

В  Перемишлянській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо кампанії одноразового декларування  та декларування податкової знижки. На запитання платників відповідав начальник інспекції  Ігор Дяків.

В якому випадку декларант забов’язаний додавати до декларації документи або належним чином засвідчені іх копії, що підтверджують вартість об’єктів декларування?

Відповідно до норм Закону України від 16.06.2021 №1539-ІХ при  поданні одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант забов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі:

-  місцезнаходження  (реєстрації) активу фізичної особи за межами України;

-  у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні;

-  у разі декларування прав грошової вимоги, визначених підпунктом «а» пункту 4 підрозділу 9-4 розділу ХХ Кодексу. 

Які санкції передбачені за несплату або сплату в неповному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

У разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору, зазначеної в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, у встановлений строк одноразова (спеціальна) добровільна декларація вважається неподаною та на декларанта не поширюється передбачені підрозділом 9-4 розділу ХХ Кодексу державні гарантії та звільнення від відповідальності.