Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Львівська ДПІ: Он-лайн семінар для платників податків

опубліковано 25 листопада 2021 о 11:09

Дистанційний формат спілкування дозволяє залишатися на зв'язку з платниками та проводити податкові семінари на он-лайн - платформах.

Так, нещодавно за організацією Львівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області було проведено семінар для платників податків та громадян із наступних питань: «Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Застосування РРО та ПРРО. Електронні сервіси ДПС».

Заступник начальника Львівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Олександра Гедз в ході семінару ознайомила з нормами та положеннями закону про проведення одноразового  (спеціального) добровільного декларування. Надала роз’яснення, що відноситься до об’єктів декларування, які ставки оподаткування.

Також, під час заходу були детально розглянуті питання щодо особливостей застосування РРО та ПРРО з 01 січня 2022 року.

Крім того, під час проведення семінару Олександра Гедз зазначила, що за рахунок використання сучасних інформаційних технологій електронні сервіси ДПС забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують час отримання адміністративних послуг, довідок, подачу звітності або, навіть, консультацій. А також наголосила, що в Електронному кабінеті ДПС України вже працює сервіс, завдяки якому платники мають змогу отримувати інформацію стосовно юридичних осіб, що здійснюють діяльність на відповідних територіях. Це дає змогу швидко отримувати необхідну інформацію щодо сплати податків, наявності заборгованості, тощо. Сервіс постійно вдосконалюється.

Під час он-лайн - практикуму платники податків мали можливість задати свої питання та отримати відповіді на них.