Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Жидачівські податківці проводять тренінги з громадянами щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації

опубліковано 26 листопада 2021 о 10:00

Фахівцями  Жидачівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області на постійній основі проводяться тренінги з громадянами, щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних ïм активів.

Про механізм подання та особливості заповнення одноразової добровільної декларації  працівники Жидачівської ДПІ роз’яснювали під час тренінгу в Жидачівській ДПІ.

Податкова амністія, запроваджена з 1 вересня цього року, триватиме впродовж року. Тож до 1 вересня 2022 року громадяни мають можливість скористатися правом на добровільне декларування активів, що були набуті з порушенням податкового законодавства, та у такий спосіб їх легалізувати.

Про це під час тренінгу повідомив платникам заступник начальника Жидачівської ДПІ Василь Ониськів  та ознайомив присутніх з механізмом подання спеціальної декларації через приватну частину Електронного кабінету.

Зокрема, заступник зауважив, що подання декларації відбувається виключно в електронному вигляді, що значно спрощує саму процедуру, адже подати документ можна в будь-який зручний для декларанта час та без відвідування податкової служби. Після подання декларації  громадянин упродовж 30 днів повинен сплатити одноразовий збір за ставкою від 2,5 до 9 відсотків, яка застосовуватиметься в залежності від виду об’єктів та їх місцезнаходження. У випадку несплати збору, або його неповної суми вважатиметься, що декларація не подана. А відповідно, й звільнення від відповідальності за порушення податкового чи валютного законодавства на такого громадянина не поширюватиметься, зазначив  Василь Ониськів.

Детально під час тренінгу заступник зупинився й на видах об’єктів, які підлягають декларуванню та суб’єктах декларування.

Одноразове декларування активів має добровільний характер, тобто громадяни самі приймають рішення про доцільність декларування, підкреслив заступник насальника Жидачівської ДПІ. Про те, за його словами, це реальний шанс почати власну податкову історію з чистого листка та в майбутньому діяти в правовому полі.