Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення тренінгу в Червоноградській ДПІ з метою інформування платників щодо процедури реєстрації ПРРО

опубліковано 27 січня 2022 о 15:22

Фахівцями Червоноградської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області проводився тренінг з наданням комплексу практичних заходів в частині реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій, яке запустила ДПС України.

Фізичним особам-підприємцям надано всю актуальну інформацію про встановлення «ПРРО Каса», в т.ч. покрокову інструкцію щодо завантаження програмного забезпечення «ПРРО Каса» на Windows.

Наголошено, що перед тим, як почати реєструвати ПРРО, необхідно надати відомості про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО, а саме Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП (J/F F1312004).

Реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F1316604). У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації, ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Також суб’єкт господарювання, який зареєстрував ПРРО, подає Повідомлення про надання інформації щодо квалiфiкованих/удосконалених сертифiкатiв вiдкритих ключiв, якi застосовуються в ПРРО за ф. № 5-ПРРО (J/F1391802) з інформацією про ідентифікатор ключа з сертифікату, який використовується для підпису, щодо того працівника, якому надані повноваження проводити розрахункові операції.