Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Круглий стіл» в Радехівській ДПІ

опубліковано 01 липня 2022 о 09:10

Днями начальник Радехівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Руслана Мулявка провела зустріч з представниками  бізнесу з питань сплати податків в умовах воєнного стану.

У ході зустрічі розглядалися особливості оподаткування власної сільськогосподарської продукції відповідно до вимог ЗаконуУкраїни від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та питання оподаткування доходів спеціалістів резидента Дія Сіті відповідно до вимог Закону України від 14 грудня 2021 року № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

Руслана Мулявка звернула увагу, що одним із важливих напрямків роботи органів податкової служби є детінізація доходів населення, підвищення рівня заробітної плати та в результаті цього збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску. Так, як через тіньовий ринок зайнятості бюджети недоотримують надходження, а громадяни позбуваються соціального захисту. Провела роз’яснювальну роботу серед присутніх щодо погашення податкового боргу по податку на землю та податку на нерухоме майно.

Наголошенно на ще одному джерелі наповнення місцевих бюджетів – на залученні до декларування громадян, які в 2021 році отримували неоподатковувані доходи. Посадовиця зазначила, що такі громадяни повинні подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. При цьому зазначила, що термін подання декларації продовжено на шість місяців після  завершення або скасування воєнного стану.

Крім цього посадовиця нагадала, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з неоподатковуваних доходів за нижчими ставками.

Під час діалогу також обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема Закон України №2142-IX, Закон №1914-IX, Закон №1946-IX, Закон №2260 тощо. Йшлося про застосування РРО/ПРРО та проаналізовано проблемні питання, які виникають під час робочого процесу та шляхи їх вирішення.

Наприкінці зустрічі присутніх закликали щодо підписки на канали інформування ДПС:

Instagram – ГУ ДПС  Львівській області (tax_service_lviv)

Telegram – ДПС у Львівській області (https://t.me/tax_service_Lviv)

Facebook – https://www.facebook.com/tax.lviv

YouTube – ДПС у Львівській області (https://www.youtube.com/channel/ ДПС у Львівській області)

Субсайт ГУ ДПС у Львівській області – https://lv.tax.gov.ua/