Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сокальські податківці продовжують інформувати громадян про переваги електронних сервісів від ДПС, податкове законодавство та надавати практичну допомогу у їх застосуванні

опубліковано 04 серпня 2022 о 12:45

Фахівці Сокальської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області продовжують інформувати громадян про переваги електронних сервісів від Податкової служби, зокрема, акцентують увагу на перевагах подання податкової звітності в електронному вигляді. Днями чергову зустріч з платниками проведено головним державним інспектором Марією Кохан.

Для платників податків у Сокальській ДПІ створено спеціальне робоче місце, оснащене мережею Інтернет, систематично надається практична та методологічна допомога щодо заповнення та подання звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету.

Податківці також звертають увагу відвідувачів інспекції, що за допомогою електронних сервісів можна здійснити:

- перегляд інформації про реєстраційні дії, дані про об’єкти оподаткування;

- перегляд податкових повідомлень – рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;

- подання декларацій про майновий стан і доходи;

- отримання відомостей про суми виплачених доходів з ДРФО;

- подання заяв за ф. 1 ДР, ф. 5ДР, копій документів;

- сплата податків, зборів, платежів.

Робота у приватній частині «Електронного кабінету платника» здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід в «Електронний кабінет платника» здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС.

Марія Кохан розповіла присутнім про можливості, які отримають громадяни у разі подання ними одноразової добровільної декларації.

Зокрема, платників цікавило які саме активи можна задекларувати в рамках дії податкової амністії, а також розмір одноразового збору. Марія Кохан зауважила, що одноразове декларування є виключно добровільною справою та нагадала, що триватиме кампанія до 1 вересня 2022 року. Під час зустрічі з громадянами податківець детально описала механізм подання декларації  та обчислення одноразового збору.

Податківець звернула увагу присутніх, що оновлено форму декларації про майновий стан і доходи (затверджено наказом Міністерства фінансів України від 17 травня 2022 року № 143), на окремих вимогах Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року.

Крім того, платники отримали консультацію щодо застосування спрощеної системи оподаткування, РРО та сплати майнових податків.