Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радехівська ДПІ інформує: «Круглий» стіл для платників податків

опубліковано 05 серпня 2022 о 14:44

Днями у Радехівській ДПІ податківці зустрілися з платниками податків у форматі «круглого» столу. Присутні обговорили зміни у податковому законодавстві в умовах воєнного стану, які мають на меті спростити ведення бізнесу, сприяти сплаті податків та покликані стимулювати ефективну роботу економіки у воєнний час.

Фахівці розповіли присутнім про основні моменти застосування РРО в умовах сьогодення та наголосили на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Водночас звернули увагу на участь потенційних декларантів у кампанії одноразового декларування, зазначивши,  якщо громадяни мають бажання легалізувати неоподатковані в минулому активи, вони можуть подати до органів ДПС добровільну декларацію та сплатити податок з неоподатковуваних доходів за нижчими ставками.

А також нагадали, що триває щорічна кампанія декларування доходів громадян. Фізичні особи, які отримали неоподатковані доходи у 2021 році, зобов’язані були заповнити і подати декларацію про майновий стан і доходи.

Податківці звернули увагу на Закон 1914: які сільськогосподарські товаровиробники одержали право на звільнення від оподаткування податком на прибуток підприємств, і на який період надається таке звільнення?

Відповідно до абзацу першого пункту 57 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України тимчасово, до 1 січня 2027 року, звільнятиметься від оподаткування прибуток сільськогосподарських товаровиробників, які:

1) провадять виключно такі види діяльності: розведення та вирощування свійської птиці (за виключенням вирощування курей, одержування яєць курей та діяльності інкубаторних станцій з вирощування курей); розведення та вирощування перепелів і страусів та виробництво м’яса свійської птиці (за виключенням виробництва  м’яса курей, витоплювання жиру курей, забою, оброблення та фасування м’яса курей),

2) здійснюють діяльність з реалізації власно виробленої (вирощеної) продукції, яка перелічена вище (за виключенням м’яса курей).