Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сервіс «InfoTAX»: податкова служба доступна онлайн 24/7

опубліковано 22 вересня 2022 о 15:43

Нещодавно у приміщенні Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проведено «круглий стіл» з платниками податків. Особливу увагу фахівці Пустомитівської ДПІ приділили використанню чат-боту «InfoTAX» Державної податкової служби. Податківці наголосили, що використання «InfoTAX» дає можливість зареєстрованим користувачам отримувати актуальну інформацію про себе.

У вкладці меню «Особовий рахунок» можна переглянути дані стану розрахунків з бюджетом по платежам, інформацію про борг за узгодженими податковими зобов’язаннями, про залишок несплаченої пені, переплату та інформацію про зобов’язання за податковою звітністю, термін сплати яких не настав.

У вкладці меню «Інфо» розміщено податковий календар, дані про отримані квитанції.

Вкладка меню «Облікові дані» надає можливість переглянути реєстраційні дані, дані про об’єкти та рахунки платника податків.

У вкладці меню «Накладні» — інформація про отримані та видані податкові накладні/розрахунки коригування за поточний та попередній місяць (останні 100 записів), дані аналітики — показники «D» та «P», критерії ризиковості, дані позитивної податкової історії (показники ППІ).

Вкладка СЕА ПДВ надає можливість отримати інформацію про суму, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН та суму залишку на Казначейському рахунку платника ПДВ.

Вкладка СЕА РПСЕ надає можливість отримати інформацію про суму, на яку платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та суму залишку на Казначейському рахунку платника СЕА РПСЕ.

На завершення податківці показали присутнім як підключитися до сервісу «InfoTAX». Підключення  можливе через месенджери  Telegram та Viber. Потрібно знайти InfoTAX (бот), в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації, скориставшись електронним цифровим підписом, або за допомогою послуги ID-банкінгу, який є найпростішим способом  підключення для громадян та фізичних осіб-підприємців.

«InfoTAX» – це продовження розпочатого ДПС курсу на максимально дистанційне спілкування з платниками податків та якісно новий рівень послуг. Комфортність спілкування з податковою службою, швидкість та зручність отримання податкової інформації через «InfoTAX» є не просто черговим кроком ДПС у напрямі цифровізації, а відповіддю на запит платників у мобільності отримання послуг.