Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар – у Львівській ДПІ

опубліковано 23 вересня 2022 о 12:41

Порядок подання громадянами декларації про отримані доходи та майновий стан за 2021 рік для отримання податкової знижки. Електронні сервіси ДПС України. Можливості «Електронного кабінету» платників податків».

У Львівській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся вебінар з платниками податків на тему: « Порядок подання громадянами декларації про отримані доходи та майновий стан за 2021 рік на отримання податкової знижки. Електронні сервіси ДПС України. Можливості «Електронного кабінету» платників податків». 

У заході взяла участь заступниця начальника Львівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Львівській області  - начальниця відділу податкових сервісів та звітності Львівської ДПІ Олександра Гедз.

Фахівець інспекції докладно поінформувала учасників ZOOM-конференції про  основні аспекти  декларування громадян на отримання податкової знижки. Зауважила, що Декларація подається наручно або в електронному вигляді до 31.12.2022 року включно через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Поінформувала слухачів, що для подання Декларації через портал ДПС фізичній особі необхідно увійти до Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

В ході вебінару слухачів було ознайомлено з нормами та положеннями закону про проведення одноразового  (спеціального) добровільного декларування. Надано роз’яснення, що відноситься до об’єктів декларування, які ставки оподаткування.

Також, під час заходу були детально розглянуті питання щодо особливостей застосування РРО та ПРРО з 01 січня 2022 року.

Олександра Гедз відповіла на ряд запитань, що стосувалися сплати податків та подання податкової звітності, в електронному вигляді. Також під час спілкування було роз’яснено платникам про переваги користування сервісом ДПС «Електронний кабінет платника», про можливості дистанційного спілкування з податковою службою засобами сервісів «InfoTAX»», на використання таких інформаційних ресурсів ДПС України, як: Facebook, Telegram-канал.

Окремо вона повідомила  про можливості використання Комунікаційної податкової платформи, яка створена для надання практичної оперативної допомоги платникам податків та повідомила її електронну адресу: lv.ikc@tax.gov.ua, запросивши платників надсилати на цю адресу запити або звернення з коротким змістом питання та контактами для зворотного зв’язку та звернула увагу, що при виникненні у громадян питань щодо заповнення чи оформлення податкової звітності завжди можна отримати консультацію у Центрі обслуговування платників Львівської ДПІ.